" The grand essentials of happiness are: something to do, something to love, and something to hope for." (Allan K. Chalmers)

vineri, 23 martie 2012

Ungaria: Cind Dumnezeu intoarce roata si nu bate cu parul.

Din copilarie am stiut ca Ungaria era mult peste noi din foarte multe puncte de vedere, iar azi cind vizitezi Budapesta si circuli pe autostrazile lor, cu regret constati ca poti spune acelasi lucru.
Si totusi financiar-bugetar le merge rau. Sint pe marginea prapastiei deoarece datoria publica atinge cel mai inalt nivel din 1995, de 82,6% din PIB.
Cu siguranta clasa politica a facut greseli si a luat hotariri iresponsabile in ultimii ani nereusind sa se opreasca la timp, iar nota de plata inevitabil a sosit. Acum ii paste pericolul de intrare in incapacitate de plata, deoarece masurile de austeritate nu mai par a fi suficiente si nici suportate de populatie.
Articolul de azi din Capital vine dupa cel din 6 ianuarie. Fara sa ai nici cel mai mic sentiment legat de capra vecinului, constati doar cit de aproape ne-a trecut glontul pe la ureche si ce inseamna sa actionezi corect si la timp. Daca la noi nu s-ar fi intervenit cu foarte mult curaj si responsabilitate in 2010, astfel de articole ar fi umplut presa mondiala inca de atunci, cind criza era la apogeu si doar numele tarii ar fi fost altul.
Acum parca totul se vede cu alti ochi?!
Le dorim insanatosire grabnica.
 http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/dezastru-la-unguri-capital-economics-spune-ca-vor-intra-in-faliment-163477.html
articol din 06.01.2012
http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/comparatie-ungurii-stau-mult-mai-prost-ca-noi-159136.html

4 comentarii:

  1. Asa este dar ei sunt acum in postura caprei raioase care sta cu coada pe sus.Acum ca au accesat toate fondurile Europene (jos palaria pentru asta)au facut sosele, autostrazi, sensuri giratorii si in piata de zarzavat, deci dupa ce s-au dedulcit la banii europeni (pusi si de noi acolo)acu' la greu nu le mai trebuie in Europa.Le "BUDOS"ADICA PE UNGURESTE pute Europa.
    Lasa-i pe fraieri de romani sa aplice masuri drastice ca ei la placinte innaite ....
    Imi amintesc ca ei au intrat inaintea noastra in Europa unita si ne priveau cu scarba si superioritate cand treceam pe la ei prin tara(ca nu aveam terestru cum sa ajungem altfel in restul Europei)si ne tratau de sus facandu-ne semn cu dispret sa stam la coada de la Vama pt. tarile NON UE.Iacata ce bine le e acuma.
    Le doresc si eu vindecare grabnica de boala infumurarii!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Domnia si prostia se platesc. Intotdeauna, necunoscut fiind doar la cit timp dupa intra in practica.

      Ștergere
  2. pacat ca un articol echilibrat si obiectiv naste comentarii ieftine, exact ce a zis autorul sa nu ne dedulcim cu "capra vecinului" ...
    oricum, noi si acuma sintem fara drumuri dar fruntasi la politicieni corupti dar binevazuti de alegatori in schimb sintem infumurati si tifnosi. Iar cu provenienta banilor care le revin tarilor care stiu sa le traga de la europeni, eu as zice ca vin de la germania, UK, etc si nu de la noi, care macar banii aia ce dam am reusit sa luam inapoi, chiar daca intra in buzunarul fara fund a infractorilor nostri alesi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 1-Si vi s-a parut ca "m-am dat" la ea? Pacat.
      2-In luna ianuarie situatia in discutie erau merele. In noiembrie agenda publica este focusata pe gutui. Comentariul dumneavoastra este o peltea din combinatia celor doua, la distanta de aproape un an.

      Ștergere