" The grand essentials of happiness are: something to do, something to love, and something to hope for." (Allan K. Chalmers)

joi, 29 martie 2012

Frunzaverde - o ipoteza personala

Urmaresc declaratiile publice si atitudinile acestui Frunzaverde de foarte mult timp.
Ori l-am banuit de prea multa ingimfare, ori mi se parea ca joaca intr-un alt film. De aceea nu l-am agreat niciodata. Acum, in urma acestui deznodamint incerc si o explicatie pe care o aveam de mult sub semnul intrebarii.

Tot ceea ce nu am agreat la el se potriveste perfect cu atitudinea unei “cirtite” infiltrate in PDL de catre PSD sau PNL. Ieri a iesit la iveala ca a fost omul PNL-ului. Gestul lui nu se negociaza si hotaraste in 24 de ore si nici intr-o saptamina. Acest lucru era discutat pina la amanunte de foarte mult timp si se astepta doar momentul potrivit (apropierea alegerilor locale in mai putin de 3 luni nu mai permitea aminarea).

Judetul Caras-Severin a fost pierdut de catre PDL in favoarea PNL, de cind Frunzaverde s-a vindut cu mult timp in urma, devenind astfel tipul clasic de tradator infiltrat.

Ascultindu-l ce a zis azi in conferinta de presa si remarcind eschivele din anumite raspunsuri, nu a facut decit sa-mi intareasca banuielile. Motivele plecarii si cele pentru care-si sustine afilierea la PNL sint puerile.
Ascultind slalomul facut in declaratii de Antonescu in conferinta de presa, totul imi pare si mai evident.

UPDATE  06.04.2012
Ieri Sebastian Lazaroiu a dat un interviu lui Dan Tapalaga pentru HotNews.ro. In varianta audio, spre sfirsitul acestuia face referire si la Frunzaverde, confirmind intr-o mica masura (atit cit poate spune) o parte din ipoteza mea.
http://www.hotnews.ro/stiri-politic-11925513-lazaroiu-despre-vulnerabilitatile-lui-mru-indragostit-putin-imaginea-intelecutal-erudit-exista-riscul-cada-intr-anumita-aroganta.htm

5 comentarii:

  1. Am înţeles că teama de DNA l-a determinat să se mute la PNL, nu că acolo nu l-ar ajunge, dar aşa se poate martiriza, poate face pe victima răzbunării politice. A lui Băsescu, desigur. Ieri îl întreba o jurnalistă: Credeţi că se va fabrica un dosar împotriva dumneavoastră?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca se va confirma aceasta stire-zvon, atunci e de bine in ceea ce priveste justitia din Romania (daca exista probe, evident). In acelasi timp este posibil ca fiind aruncata pe piata si sub forma intrebarii scrise de tine, pare a fi un fel de legitimare a gestului si marginalizarea discutiei despre traseismul politic bazat pe alte interese.
      Oricum ipoteza mea tine de trecut si sint slabe sanse de a sti adevarul din acest unghi de vedere, pe cind cercetarea DNA, daca va fi se fie, se va materializa public in viitor si macar vom avea si o certitudine in acest dubios caz de transfer.

      Ștergere
  2. Păi, uite ce zice presa: http://www.evz.ro/detalii/stiri/frunzaverde-s-a-dus-la-blejnar-cu-o-rugaminte-974066.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ei, parca asa mai venim de acasa! :))
      In contrapartida si rememorarea trecutului din articolul lui Tapalaga cred ca e binevenit in aceeasi zi:
      http://www.hotnews.ro/stiri-opinii-11865321-cazul-frunzaverde-semnificatiile-lui.htm

      Ștergere
  3. Ducă-se toţi în PNL, să fie partid unic :))
    M-a obosit săptămâna asta peste măsură, cu tot cu Frunzăverde, Boldea, Falcă şi piciorul de chinez din geamantan - azi pe Otopeni şi cred că o pauză ar fi binevenită :)

    RăspundețiȘtergere