" The grand essentials of happiness are: something to do, something to love, and something to hope for." (Allan K. Chalmers)

joi, 23 septembrie 2010

Vorbe bazate pe cifre.

In timpul mitingului de ieri, Traian Basescu a vorbit la RRA (intregistrarea aici: http://www.politicaromaneasca.ro/ ) , iar seara a vorbit la B1 TV.
Dupa opinia mea au fost discutii clare si precise, cu cifre despre situatia economica actuala a Romaniei, spuse intrun limbaj destul de accesibil pentru oamenii dispusi sa-l asculte si sa-si doreasca sa si inteleaga cu propria gandire ce se discuta.
Astazi, consilierul Guvernatorului BNR Lucian Croitoru, la un seminar financiar organizat de BNR a prezentat tot cu cifre realitatea sumbra prezenta si viitoare a deficitului bugetar.(detalii pe scurt aici: .
http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-7815968-lucian-croitoru-bnr-rezistenta-populatiei-orice-fel-reforma-este-din-mai-dura.htm )

Daca realitatile sunt acestea, daca situatia e gri spre neagra, iar la Moguli TV se bat campii cu gratie pe ce zice Victor Ponta si Crin Antonescu, ajung si astazi din pacate sa pun aceeasi intrebare ca si ieri.
Care este Romania reala?
Si mai intreb: De ce nu se discuta la Moguli TV tot pe aceleasi cifre realitatea romaneasca? Din pacate este o intrebare tot retorica.

Despre discursul lui Emil Boc la ONU de ieri, la Moguli TV s-a spus doar ca a avut nevoie de un podim de lemn pentru a ajunge la inaltimea pupitrului de discurs, facandu-se misto de faptul ca este mic de statura, ca si cum ar fi un handicap, sau ar conta asa ceva in exercitarea functiei de prim ministru .
Ca o paranteza, vreau sa spun ca ministrul de finante din Germania este imobilizat intrun scaun cu rotile nici macar electric, pe care si-l misca singur cu propriile maini.
Asa ceva posibil in Romania?!
Este ca suna utopic?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu