" The grand essentials of happiness are: something to do, something to love, and something to hope for." (Allan K. Chalmers)

miercuri, 29 februarie 2012

Siria - la a doua "Primavara araba"

S-a implinit un an de cind sirienii prin mesajele mobilizatoare postate pe Facebook, s-au ridicat impotriva regimului  Bashar al-Assad. Foarte multi au murit, foarte multi au fost raniti si au ramas mutilati pe viata in acest an, iar armata siriana este responsabila de toate aceste atrocitati in mod direct. Poporul sirian merita apreciat si laudata pentru determinarea si sacrificiul de care dispune pentru a-si vedea atins scopul. Sper ca acest ideal sa se materializeze cit mai repede si varsarea de singe va inceta.
Daca cei din Siria sint numiti pe buna dreptate revolutionari dupa un an de lupta, ma intreb, cei din Romania cu certificate si stipendii in urma participarii la evenimentele din 1989 cum ar trebui numiti?
Si ma mai intreb, daca in Siria va exista o lege ca in Romania prin care sa se dea pe viata privilegii si bani acestor revolutionari (nu ma refer le cei care au murit si la raniti), cam cit ar trebui sa li se plateasca avind in vedere numarul participantilor si perioada? Imi permit sa si dau un raspuns: In Siria nu va exista o astfel de lege.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu